caesarsallad
För 2 personer:
Stek 2 färska kycklingfiléer som är mycket godare än frysta tills genomstekta, krydda rikligt med grovmalen svartpeppar, salt, franska örter eller annat som du gillar
Under tiden som kycklingfiléerna steks så blandar du antingen en kruka eller en påse med ca 70 g romansallad i en skål med dressing. Jag tog en färdig som fiskhandeln vid Ica Maxi Mölndalsvägen har, den är stark och är grundad med mango chutney.
Om du vill göra en egen så ta drygt 1/2 dl rapsolja, ett halvt ägg om du kan, en pytteliten klick fransk senap, en halv vitlöksklyfta, en tsk vatten, en knapp tsk vitvinsvinäger, några korn salt och några få duster med svartpeppar och kör i en matberedare eller mixer tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Därefter blandar du ner 1 dl grovriven parmesanost i salladen. Blanda väl. Skiva kycklingfiléerna och lägg ovanpå ihop med några cashewnötter. Såååå gott!