matsedel 24 jan

frukost:

ostomelett, paprikastavar och några skivor salami, te och kaffe…Omega3 kapsel

lunch:

en näve ruccolablad på tallriken med några bitar isbergssallad. Olivolja, balsamvinäger med salt och peppar

jag stekte 2 paprikor, en röd och en gul, skar dem i 4 bitar per paprika, in i ugnen på ca 200 grader med skalet upp tills de blev svarta, tar bara några minuter, pillade av skalet ich skar dem i strimlor, la på salladen, dvs 1 paprika per person

Sen stekte jag ett paket halloumi, sååååå gott, stekte den 2 minuter per sida så den får färg, stekte i olivolja, la halloumibitarna ovanpå allt annat ihop med några oliver

mycket smakrikt och gott, drack vatten till

middag:

en gryta på hjortfransyska och örter ( jag lagade till 4 personer för att jag och Gustaf skulle kunna äta idag samt för att eventuellt frysa in)

jag tog 7oo gram fransyska av hjort (man kan ta vilket kött som helst), skar köttet i bitar, skalade 2 vitlöksklyftor och skivade den. Brynte köttet i smör i en stekpanna. Över till en gryta. Samma sak med vitlöken. Kryddade med salt, peppar och 1 tsk torkad timjan. Hällde på ca 2 dl vatten, 2 msk kalvfond (Touch of taste), 1 msk balsamvinäger och 1 dl vispgrädde. Jag delade 1 stor gul lök i 8 klyftor och la ner dessa i grytan som fick koka under lock i ca 1 timma. Det sista jag gjorde var att hacka lite färsk basilika och strödde ner denna i gryttan. Fick koka ytterligare ett par minuter. Serverade detta med kokt smörslungad blomkål.

Mumsigt!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu