hjärnan vill ha kul!

margareta-ivarsson

Idag har jag varit på en föreläsning på Gothia Towers. Det var bemanningsföretaget Flexlife som anordnade. Tack Lena för inbjudan! Riktigt bra! Föreläsaren hette Margareta Ivarsson. Hon var kanonbra! Föreläsningen handlade om att hjärnan vill ha kul:)

Flera saker hon tog upp fastnade i mitt huvud!

1. Känslor smittar-Sååå sant! En del människor ger energi, andra suger bara…Det gäller att välja sin partner sina arbetskamrater, sin chef och vänner med STOR omsorg. Trivs du inte? Byt miljö!

2. Fokusera på arbetsglädjen! Det handlar om att ha en balans mellan möjlighetsfokus och problemfokus. Då menar jag inte 50/50 utan 80% möjlighetsfokus och bara 20% problemfokus.

3. Är du medveten om vilka signaler du sänder? Margareta talade om kommunikation i olika former. Vi brukar ju säga att kommunikation handlar om 80% känsla och 20% fakta. Margareta tog med fler parametrar. Hon sa att kommunikation är 55% kroppsspråk 38% sätt och tonfall och 7% ord.

4. Margareta forsatte våra 2h med att berätta det jag redan visste:) att man kan lura hjärnan. Är jag glad så ler jag. Ler jag så blir jag glad! Hjärnan är lättlurad. Jag har kommit så långt själv att jag ALLTID vaknar med ett leende och somnar med detsamma:) Why not?

5. Man ska inte använda negationer. Man arbetar inte mot något utan FÖR:)

6. Ge varje kollega 4 gånger mer beröm än kritik. Detta är det jag ska jobba med framöver. Jag missar att säga det jag tänker. Jag ska börja säga mina ”beröm”-tankar! Pass på!

7. Margareta lyfte också vikten av spelregler. Man slipper en massa missförstånd och vet vad som gäller. Reglerna kan se olika ut från ställe tillställe men huvudsaken är att man förhåller sig till dem.

Får du möjlighet att lyssna till Margareta Ivarsson så tycker jag verkligen att du ska ta tillfället i akt!

Hon var en sann GIVARE av energi!

 

//Petra

4 Kommentarer till “hjärnan vill ha kul!”

 1. Michaela Säger:

  Åh va kul det lät med den föreläsningen!!! Det värsta som finns är männiksor som är energitjuvar! Det gäller verkligen att tänka sig för så man inte blir en själv.
  Din blogg ger i allfall energi Petra!
  kram

 2. sund Säger:

  Du är gullig du! Du är också en energispridare! Stolt över att jag känner dig!
  Kram

 3. Mindelsohn Säger:

  Alltid roligt med inspererande föreläsningar, eller läsning som denna blogg!
  Har nu kommit igång med löpningen igen, härligt! Jag har även börjat lyfta lite på Nautilus.
  Nu är jag nere på 78,1kg och det är bara början…

  Kämpa på allihopa!

  /Spindelsohn

 4. Monika Säger:

  Hej

  Var på testerna igår….han sa att jag skulle slänga vågen, menar på att det är missvisande för han tror att jag har lätt att bygga muskler och då blir det viktuppgång i början. Jag får väl lite på honom, han är ju proffset. Ha en go helg, det blir Zumba för mig på måndag. Kram Monika

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu